ua en ru

У Львові прокуратура розслідує факт знущання міліціонерів-антисемітів над місцевим жителем

У Львові прокуратура розслідує факт знущання міліціонерів-антисемітів над місцевим жителем. Про це повідомляє телеканал "Інтер".

Постраждалий Дмитро Флекман стверджує, що його без причини затримали, привели в управління міліції та побили. Дізнавшись, що він є заможною людиною, правоохоронці почали вимагати від нього чималу суму грошей. До того ж співробітники міліції дозволяли собі образливі вислови антисемітського характеру стосовно його походження.

Після цього Флекман написав заяву до прокуратури і віддав зіпсований одяг на експертизу.

При цьому в міліції поки не коментують цей інцидент.

"Розслідування за цим фактом проводить обласна прокуратура Львівської області. Міліція в хід слідства не втручається", - зазначила начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області Світлана Добровольська.

Правоохоронці зазначають, що досі не встановили прізвища цих міліціонерів. Тим часом в Інтернеті повідомляється, що це начальник карного розшуку та його підопічні. При цьому цих співробітників МВС досі не відсторонили від роботи. Сам Флекман підтвердити, що саме названі міліціонери принижували його гідність, не може через зобов'язання не розголошувати таємниці слідства.

При цьому у прокуратурі зазначили, що поки нікому не повідомили про підозру і відмовилися від будь-яких коментарів щодо висновків експертизи одягу постраждалого. Їх оприлюднять до кінця місяця.

Тим часом у міліції вже попередили, якщо факт наруги не доведуть - з Флекманом судитимуться за наклеп.