ua en ru

Позачерговий З’їзд адвокатів України призначив ще трьох членів ВРЮ

Позачерговий З'їзд адвокатів України, який пройшов 26-27 квітня 2014 р. в м. Одеса, делегував до складу Вищої ради юстиції (ВРЮ) адвокатів Олексія Резнікова та Павла Гречковського і суддю Сергія Балаца.

Позачерговий З'їзд адвокатів України, який пройшов 26-27 квітня 2014 р. в м. Одеса, делегував до складу Вищої ради юстиції (ВРЮ) адвокатів Олексія Резнікова та Павла Гречковського і суддю Сергія Балаца. Про це повідомляє прес-служба ВРЮ.

"Згідно з рішенням лічильної комісії обраними визнані адвокати Олексій Резніков і Павло Гречковський та суддя господарського суду м. Києва Сергій Балац", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прес-службі, делегати з'їзду обирали представників до складу ВРЮ серед кількох претендентів-адвокатів: Олексія Резнікова, Миколи Сірого, Миколи Гречковського, Катерини Коваль, Павла Луцюка, Олександра Башука, Тетяни Козаченко. На посаду членів ВРЮ серед суддів претендували: суддя Дарницького районного суду м. Києва Віталій Даниленко, суддя господарського суду м. Києва Сергій Балац та суддя Верховного суду України Василь Гуменюк.

У ВРЮ нагадують, що відповідно до статті 11 закону України "Про Вищу раду юстиції" З'їзд адвокатів України призначає трьох членів ВРЮ, один з яких призначається із числа суддів, які обрані безстроково та не обіймають адміністративну посаду в суді. На посаду члена Вищої ради юстиції може бути рекомендований громадянин України, не молодший тридцяти п'яти років, не старший шістдесяти чотирьох років, який проживає в Україні не менш як десять останніх років, володіє державною мовою, має вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше десяти років.

Рада адвокатів України оголосила про висунення кандидатів у члени ВРЮ 24 квітня 2014 р.

Таким чином, станом на 28 квітня 2014 р. суб'єктами формування ВРЮ до складу Вищої ради юстиції призначено шістьох осіб.

Нагадаємо, 11 квітня 2014 р. в. о. Президента України Олександр Турчинов призначив членами Вищої ради юстиції суддів Вищого господарського суду України Сергія Бондаря, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Лідію Мазур та народного депутата України Сергія Власенка.