ua en ru

Впровадження системи фотофіксації порушень на дорогах різко знизить аварійність, - ДАІ

Впровадження системи фотофіксації порушень правил дорожнього руху в Україні дозволить різко знизити аварійність в країні.

Впровадження системи фотофіксації порушень правил дорожнього руху в Україні дозволить різко знизити аварійність в країні. Про це в ході прямої лінії в "Комсомольській правді в Україні" заявив заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимир Резніков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як тільки запрацює фотофіксація, ...я впевнений, різко знизиться аварійність в Україні... На дорогах буде безпечніше і пішоходам, і водіям", - заявив Резніков.

За його словами, система автофиксации сьогодні найбільш прийнятна в Україні як стримуючий фактор. Резнік підкреслив, що така система унеможливить корупційний фактор інспекторів ДАІ на дорогах країни.

Резніков зазначив, що ДАІ вже близько року тестує таку систему. І для її впровадження необхідно лише прийняття відповідного закону.

За його словами, на сьогодні ДАІ вже працює з чотирма компаніями в рамках пілотного проекту по впровадженню системи автофиксации. Зокрема, техніка цих виробників вже тестується на дорогах у Києві.

Крім того, він зазначив, що впровадження системи фотофіксації дозволить особовому складу ДАІ зняти з себе репресивну функцію.

"Ми, по суті, прийдемо до перепрофілювання працівників, які сьогодні використовуються для нагляду за дорожнім рухом... Основна функція вже буде не нагляд за дорожнім рухом, тобто не репресивна функція, а реагування на перешкоди дорожньої ситуації на окремих ділянках доріг, на зміну трафіку руху, на надання допомоги автомобіля, який зупинився на узбіччі", - заявив Резніков.

За його словами, сьогодні функція особового складу носить більше репресивний характер.

Також Резніков зазначив, що чисельно особовий склад ДАІ не зміниться.

"Якщо говорити про те, чи спричинить за собою фотофіксація скорочення особового складу, який реально контролює правила дорожнього руху, то мова про скорочення не йде", - додав він.