ua en ru

ВМС Аргентини не вдалося знайти зниклу субмарину за отриманими сигналами

ВМС Аргентини не вдалося знайти зниклу субмарину за отриманими сигналами Фото: затонула в Аргентині субмарина (twitter.com/Armada)

Сигнали могли надходити від інших кораблів у цьому районі, в тому числі і тих, які беруть участь у пошуках

Зафіксовані аргентинськими військовими сигнали від зниклого в Атлантиці підводного човна San Juan не допомогли виявити моряків. Про це заявив представник ВМС країни Габріель Галеассі, передає Reuters.

"Ми проаналізували ці сигнали, які, як нам відомо, були нестійкими і слабкими. Вони не допомогли визначити місце розташування на карті, щоб допомогти нам у пошуках", - розповів він.

Американська компанія-оператор супутникового зв'язку Iridium Communications Inc. також прокоментувала повідомлення про отримані сім сигналів.

Там пояснили, що востаннє підводний човен виходив на зв'язок через мережу Iridium у день зникнення, 15 листопада. Отримані після цього сигнали, на думку оператора, не належать зниклій субмарині.

У Iridium Communications припустили, що вони могли надходити від інших кораблів в цьому районі, в тому числі і від тих, які беруть участь у пошуках.

До пошуків підводного човна San Juan підключилася авіація Бразилії, Великобританії, США та Чилі.

У зоні пошуків досі зберігається сильне хвилювання.

У ВМС Аргентини підкреслюють, що запасів повітря на підводному човні може вистачити на 90 днів, також на San Juan було досить прісної води та харчів.

Нагадаємо, у п'ятницю, 17 листопада, аргентинські військові заявили, що втратили зв'язок із підводним човном San Juan, на борту якого перебувало 44 людини екіпажу.