ua en ru

Росія досягла мети, якщо хотіла створити хаос в США, - Трамп

Росія досягла мети, якщо хотіла створити хаос в США, - Трамп Фото: Дональд Трамп (flickr.com/whitehouse)

Американський лідер пояснив мету дій РФ щодо США

Президент США Дональд Трамп вважає, що Росія була надзвичайно успішною у підриві політичного ландшафту Сполучених Штатів. Про це він заявив 18 лютого 2018 року, передає AFP.

"Якщо метою Росії було створення диссонансу, розколу та хаосу в США, то з усіма цими слуханнями в комітетах, розслідуваннями та партійною ненавистю вони (Росія, - ред.) здійснили свої найсміливіші мрії. Вони в Москві сходят до упаду. Америка, будь розумінша!", - закликав Трамп.

Він також критично згадав про "російське розслідування". Американський лідер розкритикував свого радника з питань національної безпеки Герберта Макмастера, який напередодні заявив, що є неспростовні докази російського втручання у вибори, через день після того ,як спецпрокурор Мюллер висунув обвинувачення проти 13 громадян Росії та три російські компанії у веденні "інформаційної війни" з метою підірвати президентські вибори та допомогти перемогти Трампу.

"Я ніколи не говорив, що Росія не втрутилась у вибори. Я сказав, це може бути Росія чи Китай, чи інша країна або група, що, може, це був 180 кілограмовий геній, сидячи у себе в ліжку та граючи в комп’ютерні ігри. Російська фальшивка у тому, що передвиборчий штаб Трампа вступив у змову з Росією. Цього ніколи не було!" - запевнив американський президент.

За словами Трампа, Макмастер "забув сказати, що росіяни не вплинули чи змінили результати виборів 2016, а єдина змова, яка мала місце, це змова між Росією" і його опонентом від демократів, колишнім держсекретарем Гілларі Клінтон та іншими демократами.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що запущена Росією "антиамериканська компанія" почалася до того, як він оголосив про бажання балотуватися в президенти, і це говорить про відсутність будь-якої змови його штабу з РФ.