ua en ru

Влада США назвала ім'я чоловіка, який влаштував стрілянину в будівлі ВМС у Вашінгтоні

Влада США назвала ім'я чоловіка, який влаштував стрілянину в комплексі будівель військово-морських сил країни в Вашингтоні та вбитого співробітником ФБР. Ним виявився житель Техасу Аарон Алексіс, передає агентство Associated Press.

34-річний Алексіс проник на територію Адміралтейства, використовуючи чуже посвідчення особи. Його тіло виявили після перестрілки.

Один із затриманих за підозрою у співучасті у злочині виявився невинний. За останніми даними , в результаті нападу загинули 12 людей. Кількість загиблих і поранених постійно змінюється. Багато з тих, хто в перших повідомлення значилися постраждалими, померли від отриманих поранень.

Напад було скоєно вдень 16 вересня. Відразу після цього з будівлі ВМС США Navy Yard в Вашингтоні евакуювали кілька тисяч співробітників, офіс оточили поліцейські, в небо для відстеження ситуації злетіли військові вертольоти. Злочинець був озброєний гвинтівкою AR-15, він забарикадувався в кімнаті та відстрілювався від поліцейських. Мотиви злочину правоохоронні органи поки назвати не можуть.

Президент США Барак Обама висловив стурбованість нападом на будівлю Адміралтейства. Він назвав інцидент "ще одним випадком масової перестрілки", в якій загинули патріоти Америки. Глава Білого дому висловив упевненість, що "хто б не був організатором і виконавцем цього боягузливого діяння, буде притягнутий до відповідальності".