ua en ru

Влада Мексики підвищила рівень готовності до виверження вулкану Попокатепетль і готується до евакуації населення

Влада Мексики підвищили рівень готовності до виверження вулкану Попокатепетль - з другого ступеня жовтого рівня на третю. Про це повідомили представники мерії м. Мехіко, передає Associated Press.

Відзначається, що викинутий вулканом на висоту 2 км попіл осів на вулицях Мехіко, що є досить рідкісною подією - зазвичай попіл розносить вітром на протилежний від міста бік. У кількох населених пунктах, розташованих поруч з вулканом, попіл осів в воді і зробив її непридатною для пиття. У Мехіко і довколишніх містах готуються до можливої ​​евакуації населення.

Столичний аеропорт у даний час продовжує свою роботу. Раніше ряд американських авіакомпаній скасували рейси в Мехіко в зв'язку з можливим виверженням.

Попокатепетль - один з найбільш активних вулканів Південної Америки із більш ніж 15 зареєстрованими виверженнями, а також друга за висотою гора Мексики після піку Орісаба. Вулкан знаходиться на стику штатів Мехіко, Пуебло і Морелос. У безпосередній близькості від нього проживають більше 20 млн осіб.