ua en ru

Влада Китаю розповіла, в чому підозрюють главу Інтерполу

Влада Китаю розповіла, в чому підозрюють главу Інтерполу Фото: президент Інтерполу Мен Хунвей (interpol.int)

Влада при цьому не уточнює, де саме зараз знаходиться Мен Хуньвей

У повідомленні партійної організації, яка розслідує злочини вищих чиновників, зазначено, що президент Інтерполу Мен Хуньвей підозрюється у порушенні закону на території Китаю. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на ABC.

При цьому у чому конкретно його підозрюють, у повідомленні не вказано. Також дисциплінарний орган КПК не уточнив, де саме зараз знаходиться Мен Хуньвей.

Відомо, що Хуньвей крім роботи в Інтерполі трудиться заступником міністра громадської безпеки Китаю.

Раніше газета Parisien повідомила про те, що до Мена Хуньвея питання виникли через компанію, яка працює у сфері боротьби з кіберзлочинцями. Нібито заступник міністра міг незаконно сприяти їй в отриманні державних контрактів.

Крім того, телеканал WDAM повідомляє, що дружина Хунвея Грейс повідомила, що перед зникненням її чоловік надіслав фотографію ножа.

Жінка заявила, що за допомогою цієї фотографії Хунвей хотів показати, що йому загрожує небезпека. Вона розповіла, що фотографію отримала 25 вересня. Через чотири хвилини після того, як було відіслано фото, їй прийшло повідомлення від чоловіка, в якому Мен Хуньвей написав: "Жди мого дзвінка".

Грейс Мен підкреслила, що після цього її чоловік пропав, і з тих пір вона не знає, що з ним сталося. Вона також додала, що, незважаючи на те, що її чоловік дуже зайнятий, вони контактували кожен день.

Нагадаємо, Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) 6 жовтня запросила у Китаю роз'яснень про долю свого глави Мена Хунвея.

Як писало РБК-Україна, 5 жовтня Інтерпол почав розслідування за фактом заяви про зникнення президента Інтерполу Мена Хунвея. У поліцію звернулася дружина Мена, яка живе в Ліоні, де розташована штаб-квартира Інтерполу.

За її словами, чоловік вирушив 29 вересня у відпустку на батьківщину, у Китай. З тих пір вона втратила з ним зв'язок.

Пізніше видання South China Morning Post з посиланням на джерело заявило, що Мен Хунвей був затриманий і знаходиться під слідством у Китаї.