ua en ru

Влада Києва в 2012 р. виплатить по 100 тис. грн житловим будинкам, які прийняли заходи з енергозбереження, - Мазурчак

Київським житловим будинкам, які прийняли заходи з енергозбереження, влада міста виплатить в 2012 р. по 100 тис. грн. Про це сьогодні під час засідання, присвяченого питанням енергоефективності, повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року ми будемо проводити безліч конкурсів з енергозбереження. Звичайні будинки, які провели заходи з енергоефективності, наприклад, утеплення покрівлі, фасадів, поставили індивідуальний тепловий пункт, таким будинкам ми дамо 100 тис. грн на облаштування території біля будинку", - зазначив Мазурчак.

Також, за його словами, зараз київська влада розглядає питання про створення в Києві спільних підприємств з Кореєю для виробництва енергозберігаючих ламп.

"Сьогодні у нас йдуть переговори щодо можливості створення цілого ряду підприємств в місті з енергозбереження", - додав Мазурчак.

Нагадаємо, на засіданні 17 лютого Мазурчак також повідомив, що у Києві в 2012 р. на заходи з енергозбереження буде використаний 1 млрд грн, 20% з якого будуть з міського бюджету.