ua en ru

Влада Іраку спростувала інформацію про смерть ватажка ІД Аль-Багдаді

Влада Іраку спростувала інформацію про смерть ватажка ІД Аль-Багдаді Фото: армія Іраку (facebook.com Iraqi.Army.jpg)

Абу Бакр аль-Багдаді все ще живий і досі переховується в Сирії

Ватажок "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді все ще живий і досі переховується в Сирії. Про це заявив представник іракської влади, передає телеканал Al Arabiya.

За словами директора служби розвідки і контртерористичних операцій МВС Іраку Абу Алі Басрі, ватажок ІД, як і раніше, живий і ховається на території Сирії. Тим самим він спростував повідомлення російської влади про те, що аль-Багдаді загинув у ході нальоту ВКС РФ на Ракку.

При цьому представник іракської влади не зміг сказати, де саме перебуває ватажок терористів, проте припустив, що він покинув Ракку. За його словами, іракська розвідка намагається відслідковувати всі пересування основних керівників "Ісламської держави".

Про ймовірну ліквідацію аль-Багдаді в результаті авіаударів в Сирії міністр оборони Росії Сергій Шойгу доповідав у червні президенту РФ Володимиру Путіну. За його словами, терорист загинув при авіаударі по будівлі в Раці, де зібралися ватажки ІД.

Нагадаємо, 11 липня 2017 року бойовики терористичної організації "Ісламська держава" заявили про загибель свого ватажка Абу Бакра аль-Багдаді.