ua en ru

Вкладникам банку "Таврика" виплачено 96,9% суми, що підлягає виплаті, - ФГВФО

За період роботи тимчасової адміністрації в АТ «Банк« Таврика »виплачено 96,9% від загальної суми, що підлягає виплаті. Про це повідомила директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Олена Шарова.

«За весь період тимчасової адміністрації в АТ« Банк «Таврика» було виплачено 916,18 млн грн, що становить 96,9% від загальної суми, що підлягає виплаті», - сказала вона.

Крім того, Шарова повідомила, що 27 березня ФГВФО починає виплату коштів всім вкладникам у національній валюті України, незалежно від дати закінчення договору. «Виплати триватимуть до 14 травня 2013 р. Після цієї дати виплати будуть здійснюватися за результатами розгляду індивідуальних звернень», - сказала Олена Шарова.

Для отримання коштів, за її словами, вкладникам необхідно протягом 30 днів з моменту публікації в газетах «Голос України» і «Урядовий Кур'єр» (27 березня) подати
заяву на задоволення кредиторських вимог на ім'я уповноваженоъ особи на ліквідацію банку «Таврика» Соловйової Наталії Анатоліївни за адресою: 01135, м. Київ, вул. Дмитрівська 92-94. Після його затвердження ця особа письмово сповіщає кредиторів про акцепт їх вимог.

Раніше Олена Шарова повідомила, що за три місяці виплати вкладів банку «Таврика» 22 тис. його клієнтів отримали 945,8 млн грн.

20 грудня 2012 р. НБУ ввів тимчасову адміністрацію в «Тавриці».