ua en ru

ВККС відмовилася усувати скандального суддю Вовка

ВККС відмовилася усувати скандального суддю Вовка Фото: Сергія Вовка відмовилися відсторонити від посади судді Печерського райсуду Києва

Комісія повернула клопотання генпрокурору

Вища кваліфікаційна комісія суддів України відсторонила від посади двох суддів на підставі клопотання генпрокурора, однак відмовилася усувати скандального суддю Сергія Вовка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВККС.

Повідомляється, що у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності ВККС відсторонила терміном Олега Плевака від посади судді та голови Здолбунівського районного суду Рівненської області та Сергія Лазюка від посади судді Дзержинського районного суду Харкова.

"Стосовно Вовка Сергія Володимировича - судді Печерського районного суду міста Києва, Комісія прийняла рішення про повернення клопотання Генеральному прокурору України", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, усунені судді підозрюються у хабарах. Суддя Вовк у 2012 році головував в судовому засіданні по справі нинішнього глави фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка і засудив його до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 22 лютого Генеральна прокуратура України повторно внесла клопотання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів про відсторонення Сергія Вовка з посади судді Печерського районного суду Києва.