ua en ru

Віце-спікер Кошулинський вважає доцільним розглядати призначення виборів Ради після завершення АТО

Заступник голови Верховної Ради, член партії "Свобода" Руслан Кошулинський вважає доцільним розглядати в парламенті призначення дострокових виборів Ради після завершення антитерористичної операції на сході України.

Заступник голови Верховної Ради, член партії "Свобода" Руслан Кошулинський вважає доцільним розглядати в парламенті призначення дострокових виборів Ради після завершення антитерористичної операції на сході України. Про це він повідомив журналістам в кулуарах Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо хтось напише заяви про вихід з коаліції, то це політичні ігри, враховуючи те, що вони не хочуть насправді йти на вибори, а просто хочуть отримати певні посади у Верховній Раді, у комітетах, у президії. Якщо вони реально хочуть йти на вибори, то... сьогодні проблематично провести вибори в Донецькій, Луганській областях... Як в Криму провести вибори по мажоритарному округу?" - задався питанням Кошулинський.

За його словами, сьогодні необхідно прийняти закон про вибори до Верховної Ради за відкритими партійними списками. "Сьогодні треба про це чесно сказати людям і пропонувати закон за відкритими партійними списками, які б дали можливість волевиявлення всім людям, які мають на те можливості. Краще всього після того, як завершиться АТО на сході України і коли люди зможуть волевиявитися", - додав він.

Нагадаємо, "Батьківщина" виступає за проведення дострокових виборів Ради восени. За це також виступають який переміг на виборах Президента Петро Порошенко і фракція "Удар".