ua en ru

Вілкул доручив завершити будівництво розв‘язки на Поштовій площі в Києві до кінця травня 2013 р

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул доручив завершити будівництво розв‘язки на Поштовій площі в Києві до кінця травня 2013 р., повідомляє прес-служба Мінрегіону.

За дорученням Вілкула міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник провів робочу нараду щодо стану реконструкції транспортної розв‘язки на Поштовій площі в м. Києві.

Голова КМДА Олександр Попов доповів Геннадію Темнику про стан будівництва на об'єкті. Зокрема, за словами голови КМДА, станом на 1 січня 2013 року в ході реконструкції розв‘язки на Поштовій площі було виконано роботи з прокладання водопроводу, кабелів зв'язку, кабелів високого струму, водозливу, практично завершено монтаж залізобетонної прогонової будови естакади (залишилося змонтувати одну прогонову будову з дев'яти), влаштовано буронабивні палі тунелю (з 364 паль виконано 263 шт. або 72%). Крім того, на чверть виконані роботи з будівництва підземного пішохідного переходу, а також розпочато бетонування першої захватки покриття автомобільного тунелю під Поштовою площею.

Олександр Вілкул відзначив особливу важливість цього об'єкту для міста Києва та поставив завдання закінчити будівництво в термін до кінця травня 2013 року.

"Розвиток транспортної інфраструктури є одним з пріоритетів розвитку міста Києва. Будівництво розв'язки дозволить збільшити транспортний потік з 85 до 110 тис. авто на добу, забезпечити нормальний рух автотранспорту на Поштовій площі, особливо в вечірні та ранкові години пік. Уряд ставить завдання закінчити будівництво до кінця травня 2013 р.", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі розпочато у 2012 р. Після завершення реконструкції пропускна спроможність розв'язки збільшиться до 110 тис. авт/добу, буде забезпечено безперервний рух автотранспорту по вул. Набережно-Хрещатицькій та Набережному шосе в обох напрямках. У складі об'єкту буде побудовано: естакаду лівоповоротного з'їзду з Володимирського узвозу на вул. Набережно-Хрещатицьку, тунель по Набережному шосе та підземний пішохідний перехід через вул. Боричів узвіз.

Читайте також: У Києві з 8 по 12 січня вночі буде перекрито рух транспорту по Набережному шосе в обох напрямках