ua en ru

Ветерани Києва у цьому році залишаться без матеріальної допомоги, - Філіппов

Київські ветерани в цьому році вперше залишаться без традиційної муніципальної матеріальної допомоги з міського бюджету. Про це повідомив член бюджетного комітету, лідер фракції Партії регіонів у Київраді Володимир Філіппов.

"Такі виплати щорічно виділялися ветеранам столиці в рамках міської програми "Турбота", яка досі не затверджена на 2014 рік. Для цього необхідно проводити сесію міської ради", - зазначив він.

За його словами, матеріальна допомога ветеранам може бути виділена і без сесії, для цього досить було б розпорядження голови КМДА. Але його немає і, судячи з усього, не буде.

"Заява Володимира Бондаренка про виділення 53 млн матеріальну допомогу ветеранам - це або повна некомпетентність або свідома брехня. Гроші, про які говорить чиновник, виплата Міністерства соціального захисту. До міста вони не мають ніякого відношення. Таку допомогу отримують ветерани по всій країні. Але не можна порівнювати рівень життя в Києві та в селищі на західній Україні. Саме тому в усі роки міська влада столиці приймала рішення про виділення додаткової матеріальної допомоги з міського бюджету. У цьому році її не буде вперше", - пояснив Філіппов.

До речі, це вже не перший випадок, коли Володимира Бондаренка звинувачують у перекручуванні інформації. Так раніше мер заявляв, що має намір повернути в комунальну власність книжковий магазин "Сяйво", який повернувся в міську власність ще в 2011 році, а також Гостинний двір, який у комунальній власності не був ніколи.