ua en ru

Верховний суд США повністю підтримав антиміграційний указ Трампа

Верховний суд США повністю підтримав антиміграційний указ Трампа Фото: Дональд Трамп (un.org)

Заборона на в'їзд у США запроваджується для громадян Ірану, Лівії, Сирії, Ємену, Сомалі та Чаду

Верховний суд Сполучених Штатів у понеділок, 4 грудня, підтримав положення міграційного указу Дональда Трампа, згідно з яким запроваджується заборона на в'їзд до країни громадянам шести країн з переважно мусульманським населенням. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з указом, заборона на в'їзд у США запроваджується для громадян Ірану, Лівії, Сирії, Ємену, Сомалі та Чаду.

Указ Трампа підтримали семеро з дев'яти суддів Верховного суду, скасувавши рішення судів нижчих інстанцій, які частково блокували набуття забороною чинності.

Так, раніше указ було оскаржено керівництвом штату Гаваї і Американською спілкою захисту громадянських свобод, які поскаржилися в суди на те, що заборона, як і попередні версії, є дискримінаційною проти мусульман і неприпустимою з точки зору міграційного законодавства.

У результаті суди нижчих інстанцій постановили обмежити рамки заборони та поширити її тільки на людей, які не мають якихось офіційних стосунків із фізичною або юридичною особою із США.

Згідно з сьогоднішнім рішенням Верховного суду, положення про обмеження заборони, винесені судами нижчих інстанцій, слід скасувати.

А під час винесення рішень за апеляціями щодо цієї заборони Верховний суд рекомендував апеляційним інстанціях враховувати відповідну постанову.

Нагадаємо, влада США ухвалила рішення відмовитися від участі у глобальному договорі про міграцію.