ua en ru

Верховна Рада: онлайн-трансляція 9 квітня

Верховна Рада: онлайн-трансляція 9 квітня. Депутати сьогодні планують розглянути законопроекти про проведення люстрації в Україні, про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України, а також проект закону про здійснення держзакупівель.

Верховна Рада: онлайн-трансляція 9 квітня. Депутати сьогодні планують розглянути законопроекти про проведення люстрації в Україні, про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України, а також проект закону про здійснення держзакупівель.

Також Рада планує розглянути проект закону про Національне бюро антикорупційних розслідувань, підвищити фінансову самостійність Автономної Республіки Крим і міста Севастополь та внести зміни закону України "Про Вищу раду юстиції".

9:13. Перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема та голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Володимир Бондаренко написали заяви про складання своїх депутатських повноважень. Про це у Facebook повідомив народний депутат із фракції "Батьківщина" Олександр Бригинець.

10:03. Голова Верховної Ради, в.о. Президента України Олександр Турчинов відкрив пленарне засідання парламенту. У сесійній залі зареєструвався 271 народний депутат.

10:11. Спікер парламенту Олександр Турчинов повідомив про вихід зі складу фракції Партії регіонів Анатолія Гончарова.

10:16. Новообрані народні депутати Віталія Крутій ("Удар") і Галина Чорна ("Свобода") склали присягу на вірність українському народу у сесійній залі парламенту.

10:52. Голова ВР Олександр Турчинов повідомив про входження до фракції "Свобода" нардепа Галини Чорної.

11:53. Народні депутати включили до порядку денного роботи Верховної Ради 18 законопроектів.

12:02. Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект №2436а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру". За відповідне рішення проголосували 270 депутатів.

12:05. Турчинов оголосив перерву в роботі Ради на 30 хвилин - до 12:30.

12:38. Засідання парламенту продовжилося. Спікер попросив керівників фракцій подзвонити своїм депутатам і запросити їх до сесійної зали, тому що "засідання вже розпочалося, а в залі досі немає депутатів".

12:56. Партія регіонів внесла проект закону про амністію для учасників акцій із захоплення будівель обласних державних адміністрацій на сході України. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат із фракції ПР Нестор Шуфрич, передає кореспондент РБК-Україна.

13:10. Народні депутати підтримали в цілому законопроект №4432 "Про внесення змін до закону України "Про державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України" (нова редакція)". За відповідне рішення проголосували 227 депутатів.

13:53. Рада відмовилася надавати компенсації особам, які постраждали під час участі в мирних акціях протесту. Народні депутати не підтримали в першому читанні законопроект №4017-1 "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали під час участі в мирних зібраннях". Також нардепи не дали голосів під час голосування за два альтернативні законопроекти №4267 і №4267-1.

Пропозицію про направлення цих трьох законопроектів на повторне перше читання підтримали лише 193 нардепи.

13:58. Рада відмовилася присвоїти українським військовим у Криму статус учасників бойових дій. За даний законопроект проголосував лише 201 депутат, передає кореспондент РБК-Україна.

13:59. Голова ВР Олександр Турчинов закрив засідання парламенту. Депутати продовжать роботу в сесійній залі завтра, 10 квітня, о 10:00.