ua en ru

Верховна Рада розпочала ранкове засідання

Верховна Рада розпочала ранкове засідання Фото: Верховна Рада України

У сесійній залі зареєструвалися 302 нардепів

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив пленарне засідання Верховної Ради України. У залі парламенту були присутні 302 народних депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

"302 народних депутата зареєстровані на дану хвилину в сесійній залі Верховної Ради. Оголошую ранкове засідання Верховної Ради відкритим",- сказав Гройсман.

Відповідно до порядку денного Верховної Ради сьогодні Міністр фінансів України Наталія Яресько представить парламенту пакет законопроектів, які анонсувалися кабінетом міністрів України, як необхідні для завершення реструктуризації боргу України, серед них наступні: №3056 "Про забезпечення фінансової стабілізації в рамках виконання програми Міжнародного валютного фонду "Механізм розширеного фінансування", №3057 "Про внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" стосовно державних деривативів (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання)", № 3058 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання); № 3059 "Про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування під час реструктуризації державного і гарантованого державою боргу та його часткового списання". Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті парламенту.

Вчора Верховна Рада перенесла на сьогодні розгляд законопроектів по боротьбі з корупцією в земельній сфері №2279"Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів" та 2279-1 "Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо активізації проведення земельних торгів та запобігання корупції у сфері земельних відносин" .

Крім того вчора парламент розірвав угоду з РФ про будівництво енергоблоків Хмельницької АЕС.

Нагадаємо, 9 вересня 2015 року Кабмін зареєстрував законопроекти необхідні для завершення реструктуризації боргу України.