ua en ru

Угорщина і Греція ігнорують угоду про перерозподіл біженців

Угорщина і Греція ігнорують угоду про перерозподіл біженців Фото: біженці (unhcr.org)

Країни не дотримуються Дублінської угоди

Ні Афіни, ні Будапешт, незважаючи на приписи Брюсселя, не приймають біженців. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Як повідомляється, тільки Угорщина і Греція вперто продовжують відмовлятися від прийому біженців згідно з приписами Євросоюзу.

У 2017 році Афіни взяли на себе відповідальність за перерозподіл лише у 81 з 2312 випадків звернень Берліна з запитами про погашення цієї заборгованості" перед ЄС. Однак за 2017 рік греки не впустили жодної людини.

Також варто відзначити, що з травня 2017 року Угорщина теж не прийняла жодного біженця, хоча ФРН направила запити про перерозподіл туди 3304 людина. Хоча зі свого боку Німеччина не тільки висилає біженців в інші країни, але і бере звідти новоприбулих. Так, у 2017 році з Греції до Німеччини прибутку 3189 людина в рамках возз'єднання з членами їх сімей, які живуть у ФРН. В основному це були біженці з Сирії, Афганістану та Іраку. В цілому ж з 5807 нових запитів про перерозподіл біженців з Афін німецькі влади позитивно відповіли на 5310.

Усього число біженців, перерозподілених в ЄС згідно з Дублінською угодою, в 2017 році зросло майже вдвічі - з 3968 до 7102. Одночасно було прийнято ще 8754 людини.

Зазначимо, що згідно з Дублінською угодою, розглядати заявку про надання притулку повинна перша країна ЄС, в яку в'їхав претендент. Уряд Угорщини відмовляється слідувати цій домовленості.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, всі країни-члени ООН, крім США, приступили до консультацій по розробці всеосяжного пакту з міграції і біженцям.