ua en ru

Великобританія підтримує Україну на шляху набуття членства в ЄС, - Хейг

У ході візиту до Сполученого Королівства Великої Британії міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко зустрівся з державним секретарем у закордонних справах і справах Співдружності Вільямом Хейгом, передає прес-служба МЗС.

Під час зустрічі були обговорені такі питання, як розвиток політичного діалогу, включаючи графік можливих двосторонніх візитів, європейська інтеграція України, проблематика енергетичної безпеки, співробітництво в міжнародних організаціях.

Хейг наголосив, що Сполучене Королівство залишається надійним другом і союзником України і готове підтримувати її на шляху до набуття членства в ЄС. Він також підкреслив важливість продовження процесу всеохоплюючих реформ в Україні, особливо у сфері судочинства.

Грищенко та Хейг приділили особливу увагу перспективам практичної співпраці між Україною та Великою Британією, зокрема у торговельно-інвестиційній галузі.

Міністр закордонних справ України зустрівся також з радником прем'єр-міністра Великої Британії з питань Європи, керівником Секретаріату з європейських та глобальних питань Іваном Роджерсом.

Нагадаємо, 30 березня Україна та ЄС парафували угоду про асоціацію.