ua en ru

Великобританія може скоротити фінансування ряду організацій ООН

Великобританія може скоротити фінансування декількох організацій, що входять до складу ООН, через низьку ефективність їх діяльності. Таку заяву сьогодні зробив міністр міжнародного розвитку Ендрю Мітчелл, передає Бі-бі-сі. За його словами, до числа організацій, яким загрожує зниження фінансування, входять продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО). Зокрема, міністерство не має наміру забезпечувати будівництво нової штаб-квартири ЮНЕСКО.
Рішення британського уряду частково обгрунтовано ще й тим, що в найближчому майбутньому витрати Великобританії на фінансування та видачу матеріальної допомоги значно підвищаться. Враховуючи, що частка витрат на фінансування міжнародних організацій становить близько 40%, Міністерство міжнародного розвитку має приділити особливу увагу руху саме цих засобів.
Нагадаємо, що раніше ЮНЕСКО вже втратило фінансову підтримку США. Це сталося після того, як організація прийняла до свого складу Палестину.