ua en ru

Великобританія хоче прискорити виведення своїх військ з Афганістану.

Три міністри нового британського уряду після зустрічі в Кабулі з президентом Афганістану Хамідом Карзаєм пообіцяли вивести британські війська з країни "якнайскоріше".

У складі урядової делегації міністр закордонних справ Уїльям Хейг, міністр оборони Лайам Фокс і міністр по міжнародному розвитку Ендрю Мітчелл. Окрім Х.Карзая члени делегації також зустрілися з міністром закордонних справ Афганістану Залмаєм Расулом і американським генералом Стенлі Маккрісталом - командуючим міжнародним військовим контингентом в країні, передає ВВС.

Новий британський уряд, що прийшов до влади в середині травня, пообіцяв продовжувати підтримувати Афганістан, і, зокрема, прискорити військову підготовку афганських військ і виведення британських. "Афганістан знайде в новому британському уряді надійного друга в боротьбі з труднощами, з якими ця країна стикається вже дуже довго", - заявив журналістам У.Хейг після переговорів із З.Расулом.

В даний момент в Афганістані несуть службу близько 10 тис. британських військових. З моменту введення міжнародного військового контингенту в цю країну в 2001 р. там загинули 286 британців.