ua en ru

Великобританія: Головна небезпека для світу - потрапляння до терористів зброї масового ураження

Уряд Великобританії випустив звіт про найбільш серйозні загроз безпеці країни. Згідно зі звітом, найбільшу небезпеку на даний момент для світу представляє "отримання терористичними організаціями доступу до зброї масового ураження", передає Reuters.

"Терористичні організації, в тому числі "Аль-Кайєда", довгий час намагаються отримати доступ до хімічної, біологічної та ядерної зброї масового ураження", - йдеться в звіті. - Без спільних зусиль світового співтовариства збережеться серйозна загроза появи такої зброї у даних організацій".

Також, згідно тексту звіту, серйозну небезпеку становить собою можливість військової кризи, спровокованої розповсюдженням одного з видів зброї масового ураження. Прикладом може служити ситуація в Ірані, який країни Заходу і Ізраїлю підозрюють у розробці ядерної бомби.

У звіті уряд Великобританії висловлює стурбованість ситуацією навколо Ірану, а також планами КНДР по запуску супутника. Очікується, ці питання прем'єр-міністр країни Девід Кемерон обговорить з лідерами світового співтовариства під час саміту з питань ядерної безпеки, який відкриється 26 березня 2012 р. в Сеулі.