ua en ru

СБ виділить 27 млрд дол. в 2012-2013 рр. країнам Східної Європи і Центральної Азії

Світовий банк (СБ) надасть 27 млрд дол. в 2012-2013 рр. на допомогу країнам Східної Європи і Центральної Азії, постраждалим від бюджетно-боргової кризи в зоні євро. Про це повідомляється в прес-реліз банку. З цієї суми 16 млрд дол. можуть виділити Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) і Міжнародна асоціація розвитку, 10 млрд дол. - Міжнародна фінансова корпорація і 1 млрд дол. - Багатобічне агентство по гарантіях інвестицій.
За словами віце-президента Групи Світового банку по Європі і Центральній Азії Філіпа Ле Уеру, тісний зв'язок цих країн з країнами єврозони, по всій видимості, викличе уповільнення їх економічного зростання в 2012 р. "Додаткова фінансова допомога з боку банку буде сприяти збереженню цими країнами стабільних макрофискальных показників, здійсненню структурних реформ, кредитуванню підприємств малого та середнього бізнесу і захисту найбільш вразливих верств населення через більш ефективну і адресну соціальну політику", - констатував Уеру.
Світовий банк є одним з джерел фінансової та технічної допомоги, що надається країнам світу. Світовий банк складається з двох організацій розвитку, що належать 187 країнам - членам МБРР і БЕР. Мета МБРР - скорочення масштабів бідності в країнах із середнім рівнем доходу і в кредитоспроможних країнах з низьким рівнем доходу, у той час як увага БЕР зосереджена на найбідніших країнах світу. Штаб-квартира заснованого в 1944 р. Світового банку розташована в м. Вашингтоні (США). У Світовому банку, що має більше 100 представництв по всьому світу, працюють понад 10 тис. людей.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Світовий банк в майбутні п'ять років готовий щорічно надавати Китаю кредити на суму 1,5 млрд дол.