ua en ru

СБ: В Україні в ІІІ кварталі 2012 р. очікується уповільнення динаміки зростання ВВП

В Україні в ІІІ кварталі 2012 р. буде спостерігатися уповільнення динаміки зростання ВВП. Про це в ході прес-конференції заявив старший економіст представництва Світового банку в Україні Руслан Піонтковський.

"Інфлянціонная динаміка буде рости в найближчі місяці, частково за рахунок сезонного ефекту - дія попереднього врожаю закінчується, і ефекту бази вже не буде починаючи з наступних місяців. Плюс фіскальне стимулювання буде створювати попит", - заявив Піонтковський.

Він підкреслив, що важливим фактором для зростання ВВП стане сільське господарство: "У ІІ кварталі (2012 р.) можливе прискорення показника ВВП за рахунок більш раннього збору врожаю. У той же час прогнози врожаю на цей рік передбачають велике падіння в порівнянні з минулим роком , тому ІІІ квартал (2012 р.) у сільському господарстві буде з істотним мінусом, і це буде визначати погану динаміку ВВП. ІІІ квартал - найгірша динаміка по року. Після більш ніж 2% в першій половині року, буде спостерігатися деякий просідання ".

Крім того, за його словами, зменшиться інвестиційний попит у зв'язку із завершенням великих будівництв.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк знизив прогноз зростання ВВП України в 2012 р. на 0,5 п.п. - З 2,5% до 2%.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Україна Микола Азаров заявив, що зростання ВВП в Україні за перше півріччя 2012 р. склало 2,5%.