ua en ru

ВАСУ виніс ще дві ухвали про визнання неправомірними дій Магери

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) 27 серпня виніс ще дві ухвали відносно заступника голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрія Магери про визнання неправомірними його дій як члена ЦВК. Про це сам Магера повідомив сьогодні на брифінгу після засідання ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора з'явилися два нові судові вирішення Вищого адміністративного суду України, які продублювали нібито визнання моїх дій протиправними. Чому настільки зациклена судова система на мені одному... Можливо, це великий комплімент, але, як на мене, це ненормальна ситуація. Більш того, якщо згідно із законом у нас передбачений розподіл службових справ за допомогою системи... у мене також виникає питання, чому одна і та ж колегія у складі трьох суддів розглядає всі три справи, які стосуються персонально мене", - сказав Магера.

Він пояснив, що вчорашні судові справи стосувалися нібито неправомірного повернення скарг суб'єктові звернення в ЦВК.

"У нас є такий кандидат в народні депутати Башут, який подав в одному випадку за дорученням, а в другому випадку безпосередньо як кандидат в народні депутати України позов до Київського апеляційного адміністративного суду. У одній справі на рівні суду першої інстанції було відмовлено в задоволенні позову. Проте рішенням Вищого адмінсуду України були повністю задоволені позовні вимоги позивача до мене як члена ЦВК. Напевно, на думку судового органу не потрібно виконувати норму закону про вибори народних депутатів України, яка передбачає можливість повернення скарги без розгляду для виправлення неточностей. Очевидно, на думку суду, в скарзі можна написати тільки одне слово "Скарга" і більше нічого і цей юридичний спам подавати на розгляд ЦВК. Я з цим категорично не згоден, є вимога закону і наш суд мав би бути незалежним від будь-яких сторін процесу, але на моє глибоке переконання суд має бути залежний від закону. І якщо суд стає незалежний від закону, то це вже не судовий орган", - заявив Магера.

За його словами, він все ще хоче з'ясувати, "яка ж норма закону про вибори народних депутатів України або закону про Центральну виборчу комісію ним особисто була порушена. Проте, в судових рішеннях, які були винесені, таких роз'яснень як не було, так і немає".

Нагадаємо, 24 серпня ВАСУ визнав протиправними дії Магери.