ua en ru

ВАСУ розгляне позов Саакашвілі щодо позбавлення громадянства 22 листопада

ВАСУ розгляне позов Саакашвілі щодо позбавлення громадянства 22 листопада Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Саакашвілі розповів, коли відбудеться суд по оскарженню позбавлення українського громадянства

Вищий адміністративний суд України розгляне позов колишнього губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі щодо позбавлення громадянства 22 листопада 2017 року. Про це Саакашвілі повідомив у Facebook.

"Нарешті ми змогли отримати документи про позбавлення мене громадянства і подати позов про оскарження незаконного указу президента. Дуже символічно, що Вищий адміністративний суд України призначив засідання у цій справі на 22 листопада - День Гідності та свободи", - зазначив Саакашвілі.

Нарешті, через 3 місяці боротьби з бюрократичним і клептократичним свавіллям, ми змогли отримати документи про позбавлен...

Опубліковано Mikheil Saakashvili 3 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше захист Саакашвілі оскаржив в суді відмову Державної міграційної служби визнати його біженцем. Як повідомляється, захист вважає рішення ДМС "необґрунтованим та протиправним". На думку адвокатів, рішення ДМС "порушує права Саакашвілі на отримання в Україні додаткового захисту від можливої незаконної екстрадиції до Грузії за брехливим звинуваченням, які не визнала жодна країна світу, в тому числі й Україна".