ua en ru

Валове виробництво сільгосппродукції в Україні у 2013 р. зросте на 8-9%, - Мінагрополітики

Валове виробництво сільськогосподарської продукції в Україні у 2013 р. зросте на 8-9%. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму, передає прес-служба Мінагрополітики.

Валове виробництво сільськогосподарської продукції в Україні у 2013 р. зросте на 8-9%. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк (на фото) на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму, передає прес-служба Мінагрополітики.

"Україна вже в змозі відігравати стабілізуючу роль у ціновій ситуації на ринках базових сільгоспкультур. Так, цьогоріч Україна вийде на перше місце в світі за експортом соняшникової олії, друге - зернових, дев'яте - курятини. Та головне - саме сільське господарство забезпечить достатній резерв для стійкості національної економіки", - наголосив міністр.

За словами Присяжнюка, необхідно гармонійно поєднати економічні інтереси великого, середнього та дрібного аграрного бізнесу. Ідея такої моделі розвитку вітчизняного АПК закладена у схваленій урядом стратегії розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року.

Нагадаємо, за словами Присяжнюка, Україна планує забезпечити зростання аграрного виробництва і експорту до 2020 р. на 60%. Він зазначив, що до 2015 р. планується введення в дію 312 об'єктів : "Це дасть можливість залучити в розвиток галузі майже 30 млрд грн інвестицій і створити близько 32 тис. додаткових робочих місць. За 8 міс. 2013 р. вже введено в експлуатацію 45 об'єктів, що забезпечило надходження 3,2 млрд грн інвестиційних ресурсів".

За словами Присяжнюка, такі темпи дають підстави очікувати вже в цьому році виробництва валової с/г продукції на рівні 109-111% порівняно з минулим роком, а у вираженні цін 2010 р. складе 242 млрд грн.