ua en ru

В.Ющенко висловив співчуття у зв'язку зі смертю І.Сподаренка.

Президент України Віктор Ющенко висловив співчуття у зв'язку зі смертю народного депутата Івана Сподаренка. Про це повідомляє Головна служба інформаційної політики Секретаріату президента. «Від нас пішла прекрасна людина, патріот України, талановитий журналіст і письменник, відомий громадський та політичний діяч. Це непоправна втрата для вашої родини, близьких, друзів, колег покійного, сотень тисяч шанувальників «Сільських вістей» і для всієї країни», - йдеться у співчутті.

Президент зазначив, що І.Сподаренко усе своє життя й талант присвятив служінню рідній нації, відродженню української державності, духовності і культури. «Він був послідовним поборником демократії й свободи слова, зробив вагомий внесок у становлення сучасної української журналістики. Світла пам'ять про нього назавжди залишиться в наших серцях», - зазначив В.Ющенко.

І.Сподаренко народився 23 січня 1931 у Чернігівській області. У 1957 р. закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю журналіст. З листопада 1973 р. - редактор, а пізніше - головний редактор газети «Сільські Вісті».

Народний депутат України 4-го та 5-го скликання від СПУ. 23 січня 2006 р. указом Президента України Віктора Ющенка нагороджений званням Героя України. Народний депутат України 6-го скликання від блоку «Наша Україна - Народна самооборона».