ua en ru

В.Ющенко: Сума контрактів, укладених Україною в 2009 р. у військовій сфері, перевищила 1,5 млрд дол.

Сума контрактів, укладених Україною в 2009 р. у сфері військово-технічної співпраці, перевищила 1,5 млрд дол. Про це заявив сьогодні Президент України Віктор Ющенко. За його словами, подібних контрактів Київ не укладав за всі разом узяті 18 років незалежності України. Україна затвердилася серед світових лідерів з експорту озброєнь і військової техніки, відзначив В.Ющенко.

Президент звернув увагу на організацію нової якості взаємин України та Польщі, активізацію співпраці із Бразилією, ОАЕ, Лівією й іншими країнами.

Глава держави особливо відзначив, що інтеграція України в Європейський союз і НАТО була і залишається серед пріоритетів його діяльності, повідомляє прес-служба Президента.

"Враховуючи унікальне геополітичне положення України, сформувати без нас ефективний стабільний європейський ринок у будь-якій сфері практично неможливо", - упевнений В.Ющенко. Отже, відзначив він, інтеграція України в європейське співтовариство є, безперечно, справою, важливою для обох сторін. "Ця політика повинна рухатися через гармонію інтересів... Це двостороння дорога", - сказав він.

Серед інших досягнень України у сфері зовнішньої політики Президент назвав спільну з Польщею, Литвою, Азербайджаном і Грузією ініціативу створення Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енерготранзитного простору, в основі якого мають лежати чіткі, прозорі та рівні для всіх правила доступу до енергетичних ресурсів.