ua en ru

В.Ющенко розглядає О.Осадчука основним претендентом на посаду члена ЦВК, після звільнення з цієї посади А.Писаренка.

Як стало відомо, Президент України Віктор Ющенко визначився з кандидатурою члена Центрвиборчкому (ЦВК), якого він готовий призначити відразу після того, як парламент звільнить з цієї посади Анатолія Писаренка, повідомляє «Комерсант-Україна» . Новим членом ЦВК може стати керівник секретаріату фракції блоку Литвина Олександр Осадчук.

На вчорашньому засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій і голів парламентських комітетів було вирішено 24 грудня розглянути в сесійній залі питання про звільнення голови Вищого господарського суду Сергія Демченка і члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка у зв'язку з досягненням ними граничного 65-річного віку перебування на державній службі.

Питання про звільнення С.Демченка, який відсвяткував своє 65-річчя ще в лютому 2008 р., піднімався у ВР впродовж півтора року. У червні 2008 р. там був зареєстрований відповідний проект ухвали, але до його розгляду справа так і не дійшла. Схожа ситуація склалася і з відставкою Анатолія Писаренка, якому 65 років виповнилося в березні цього року. Проект ухвали #4181 про його звільнення був знятий з порядку денного 20 березня на вимогу лідера фракції БЮТ Івана Кириленка.

А.Писаренко вчора заявив, що, якщо депутати проголосують за його відставку, він негайно залишить пост члена ЦВК.

Тим часом інформоване джерело в Секретаріаті президента повідомило, що в якості основного претендента на посаду члена ЦВК Віктор Ющенко розглядає керівника секретаріату фракції блоку Литвина О.Осадчука. "Фракція блоку Литвина вже кілька разів зверталася до Президента з пропозицією внести кандидатуру О.Осадчука. Ніяких об'єктивних заперечень із цього приводу не існує", - сказав співрозмовник.