ua en ru

В.Ющенко доручив підготувати пропозиції по введенню спеціальної економічної зони в Криму.

Президент України Віктор Ющенко підписав указ про стимулювання інвестиційного і інноваційного розвитку Криму, що передбачає введення на території автономії особливого економічного режиму. Про це повідомив глава держави в ході поїздки до Криму, повідомляє прес-служба Головного управління інформаційної політики Секретаріату президента.

Уряд України і Рада міністрів Криму повинні за три місяці внести до парламенту проект відповідного закону. "Ідея в тому, як зробити такий спеціальний режим економічної діяльності на цьому унікальному економічному просторі, який би сформував нові бюджетні, фіскальні, економічні, інвестиційні мотиви поведінки суб'єктів господарювання і влади", - підкреслив Президент.

Він додав, що термін дії відповідного режиму повинен складати не менше 20 років. Серед пріоритетних сфер ведення відмінного від загального економічного режиму - охорона здоров'я, відпочинок, туризм, сільське господарство, оброблювальна промисловість, раціональне природокористування, охорона навколишнього середовища.

Указ також передбачає можливість звільнення від сплати ввізного мита, відстрочення від сплати ПДВ та інші фіскальні і бюджетні пільги. "Я глибоко переконаний, що в такому рішенні є соціальне, людське і економічне майбутнє Криму. Цим указом я сьогодні пропоную всім рівням влади зрозуміти особливість Криму", - сказав В.Ющенко.