ua en ru

В.Ющенко підписав указ про створення Приазовського національного природного парку.

Президент України Віктор Ющенко підписав указ про створення Приазовського національного природного парку, повідомляє Головне управління інформаційної політики Секретаріату Президента.

В.Ющенко постановив на території Бердянського, Мелітопольського, Приазовського. Якимівського районів, міст Бердянська та Мелітополя Запорізької обл. Приазовський національний природний парк. До території Приазовського національного природного парку погоджено в установленому порядку включення 78126,92 гектара земель.

Кабміну доручено вирішити питання щодо утворення адміністрації Приазовського національного природного парку та забезпечення її функціонування; затвердження у двомісячний строк у встановленому порядку положення про Приазовський національний природний парк; підготовку протягом 2010-2011 рр. матеріалів та вирішення відповідно до законодавства питання щодо надання у постійне користування Приазовському національному природному парку 48961,14 га земель; розроблення протягом 2010-2012 рр. та затвердження в установленому порядку проекту організації території Приазовського національного природного парку, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об'єктів; передбачати під час доопрацювання проекту закону України «Про державний бюджет України на 2010 р.» та підготовки проектів законів про державний бюджет України на наступні роки кошти, необхідні для функціонування Приазовського національного природного парку.