ua en ru

В.Ющенко називає одним з найактуальніших питань взаємного інтересу України та Ізраїлю необхідність укладення угоди про вільну торгівлю.

Президент України Віктор Ющенко вважає одним з найактуальніших питань взаємного інтересу України та Ізраїлю необхідність укладення угоди про вільну торгівлю. Про це він заявив під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних справ Ізраїлю Авігдором Ліберманом, який перебуває з офіційним візитом в Україні, повідомляє головна служба інформаційної політики Секретаріату глави держави. "Думаю, це одне з найбільш актуальних питань наших взаємин. Ми дві демократичні країни, які, переконаний, можуть дати нормальні, прозорі, без обмежень та вилучень торговельні відносини бізнесу однієї та другої країни", - сказав В.Ющенко, додавши - без цього пункту вочевидь досить складно говорити про оптимізацію насамперед взаємин в економічній площині.

В.Ющенко відзначив також необхідність активізації спільної роботи з метою подолання наслідків фінансово-економічної кризи, що позначилася на обсягах взаємної торгівлі у 2009 р. "Активізація переговорного процесу в усіх сферах, і перш за все, у сфері інвестицій, може багато чого компенсувати - включаючи діалог у темі Євро-2012, який вже існує і є непоганим", - сказав він.

В.Ющенко також звернув увагу А.Лібермана на важливість ефективного завершення переговорного процесу щодо лібералізації візового режиму між Україною та Ізраїлем. "Ми не бачимо тут жодних проблем", - сказав Президент.

Зі свого боку, віце-прем'єр Ізраїлю також відзначив позитивну динаміку в розбудові двосторонніх відносин на різних рівнях. Говорячи про перспективи співпраці, А.Ліберман нагадав, що на сьогодні Україна вже є одним з основних постачальників зерна до Ізраїлю. "Ми маємо співробітничати в сфері підготовки до Євро-2012", - також зауважив він.

А.Ліберман, крім того, запевнив українську сторону - Ізраїль готовий до інтенсивної роботи у темі лібералізації візового режиму з Україною. Віце-прем'єр Ізраїлю висловив переконання, що вже ближчим часом можна буде говорити про позитивні досягнення, "прорив" у цьому напрямку.