ua en ru

Внаслідок пожежі на Луганському гофротарному комбінаті загинула одна людина.

Внаслідок пожежі на Луганському гофротарному комбінаті загинула одна людина. Тіло одного з двох працівників Луганського гофротарного комбінату, доля яких залишалася невідомою, було виявлене о 15:30. Як повідомили в управлінні МНС в Луганській області, тіло настільки спотворене вогнем, що важко встановити особу постраждалого, передає кореспондент РБК-Україна.

За очевидців, відбувся спалах в кімнаті, де стоїть гофропресс. У це приміщення за спеціальною системою повітропроводів зтікаються відходи зі всіх верстатів комбінату. Після їх пресують і відправляють на переробку. Незважаючи на всі старання працівників, своїми силами стримати вогонь їм не вдалося.
Встановити причину спалаху відразу також не вдалося. Заступник ГУ МНС в Луганській області Ігор Гундар виразив припущення, що могли вестися якісь зварювальні роботи. "В ході розслідування буде встановлена причина спалаху", - заявив І.Гундар.
Нагадаємо, повідомлення про пожежу надійшло на пульт зв'язку о 10:17. Оголошено другий номер виклику. Загальна площа пожежі складає близько 2 тис. кв.м. На місці надзвичайної ситуації працюють 7 пожежно-рятувальних відділень. До них приєдналися трактор й інша спецтехніка для розбору завалів.
Очевидці стверджують, що на момент спалаху в цеху 99 людей. Більшість них вчасно евакуювали. Двох постраждалих від отруєння чадним газом госпіталізували до Луганської обласної лікарні. Їхній стан лікарі оцінюють, як середній ступень тяжкості.
Перший заступник начальника управління МНС в Луганській обл. І.Гундар повідомив, що боротьбу з пожежею ускладнюють віддаленість гідрантів, найближчий гідрант знаходиться на відстані 1,5 км, а також те, що оплавився матеріал, з якого споруджені будівлі комбінату. Вогонь перекинувся з цеху, де відбувся спалах, на склади і адміністративну будівлю. На складах знаходиться легкозаймиста продукція.