ua en ru

У Луганській обл. 52 школи закрито на карантин, епідпоріг перевищено на 14,3%.

За даними Луганської обласної санітарно-епідеміологічної станції, за останній тиждень епідемічний поріг захворюваності перевищено на 14,3%. "Оскільки серед хворих більше всього школярів, в містах і районах області на місцевих рівнях ухвалено рішення про закриття на карантин 52 шкіл", - повідомив голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антипов, передає кореспондент РБК-Україна. В області захворіла 13 тис. 841 людина. Клінічний діагноз "грип" поставлено 71 хворому (близько 2%). Більше половини хворих - діти. Епідпоріг перевищено у віковій групі від 7 до 14 років. При цьому захворюваність серед дорослих зменшилася на 11,6% (25,2 випадків на 10 тис. населення при 28,5 минулого тижня). За тиждень було госпіталізовано 789 чоловік (5,7%), з них дітей до 17 років - 496 (62,9%).

О.Антипов повідомив, що максимальне зростання захворюваності відзначено в прикордонних з Російською Федерацією населених пунктах. За його словами, перевищення епідпорогів захворюваності на ГРВІ і грип зафіксовано в 11 територіях регіону.

"Ситуація із захворюванням у Луганській обл. цілком контрольована", - відзначив губернатор області. За його словами, медичні служби готові до роботи в умовах другої хвилі епідемії ГРВІ. Аптечні мережі області забезпечені лікарськими препаратами в необхідному об'ємі. У достатній кількості закуплено протигрипозні препарати, вони знаходяться у вільному продажі в аптеках. На сьогодні вже прищеплено більше 5 тис. мешканців області, щеплення тривають. За рахунок виділених із бюджету 7 млн грн усі лікувальні установи області забезпечені противірусними і іммуномодулюючими препаратами для стаціонарного лікування хворих.

Медики прогнозують, що епідемічне зростання захворюваності на ГРВІ та грип, що розпочалося цього тижня, в Луганській обл. триватиме до середини січня 2010 р. Друга хвиля захворюваності, триваліша й інтенсивніша, розпочнеться у другій половині січня і триватиме до середини лютого 2010 р. Третя хвиля очікується в березні 2010 р.