ua en ru

В.Литвин сьогодні направить лист до В.Ющенка з проханням направити в парламент кандидатуру на посаду члена ЦВК замість А.Писаренка.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сьогодні направить лист до Президента України Віктора Ющенка з проханням направити в парламент кандидатуру на посаду члена ЦВК замість Анатолія Писаренка. Про це В.Литвин заявив в ході засідання погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Він звернувся до представника Президента у ВР Ігоря Попова з питанням, чи планує Президент подавати в парламент нову кандидатуру на посаду члена ЦВК. На що І.Попов відповів, що парламент не прийняв рішення про звільнення А.Писаренка.

«Отже, у такому випадку, я сьогодні ж звернусь з листом до Президента для того, щоб він подав кандидатуру на призначення і ми могли найближчим часом вирішити цю проблему для того, щоб це питання не стало можливістю для визнання нелегітимності ЦВК», - сказав він.

Нагадаємо, 17 січня Апеляційний адміністративний суд Києва у повному обсязі задовольнив вимоги щодо поновлення на посаді члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка.

Нагадаємо, раніше нардеп від Партії регіонів Владислав Лук'янов звернувся до суду щодо легітимності ЦВК. Він звертав увагу на досягнення А.Писаренком граничного віку перебування на держслужбі - 2 березня 2009 р. йому виповнилося 65 років, що відповідно до закону про ЦВК є підставою для дострокового припинення повноважень.