ua en ru

У боротьбу Ю.Тимошенко та В.Януковича не вдасться втрутитися третьому кандидату, - експерт.

У боротьбу кандидатів на пост Президента України Юлії Тимошенко та Віктора Януковича не вдасться втрутитися третьому кандидату. Про це заявив сьогодні на прес-конференції генеральний директор Всеукраїнської соціологічної служби, доктор філософських наук, професор, член-кореспондент НАНУ Микола Михальченко, передає кореспондент РБК-Україна. "Ми не бачимо шансів (для втручання третього кандидата), занадто мало часу для того, щоб цей третій, навіть людина досить відома, як Володимир Литвин, могла втрутитись в боротьбу цих фаворитів", - сказав він.

У свою чергу директор Всеукраїнської соціологічної служби з проведення соціологічних досліджень, кандидат філософських наук Борис Сагалаков зазначив, що, згідно з даними опитування, проведеного службою, лідером президентської гонки залишається В.Янукович, за якого свої голоси віддали б 30% респондентів, на другому місці Ю.Тимошенко - 21%, далі йдуть Арсеній Яценюк - 8,5%, В.Литвин - 7,1%, Віктор Ющенко - 5,9%, Петро Симонеко - 4,8%.

Якщо до другого туру вийдуть Ю.Тимошенко та В.Янукович, то за лідера Партії регіонів проголосували б 38,5% виборців, за лідера БЮТ - 30,6%, проти обох кандидатів проголосували б 27,8% громадян.