ua en ru

У Афганістані таліби намагалися підірвати французького генерала, 12 людей вбито.

У Афганістані таліби випустили ракету по місцю, де французький бригадний генерал Марсель Дрюар зустрічався з 40 афганськими старійшинами, передає Associated Press.
Зустріч проходила в населеному пункті Тагаб в 50 км. від Кабулу. Ракета влучила в будівлю, що знаходиться на жвавому ринку, розташованому всього в 200 м від місця зустрічі. В результаті вибуху вбито 12 мирних жителів і близько 38 людей поранені.
Французькі військові відкрили артилерійський і ракетний вогонь по місцю запуску ракети.
За заявою генерала М.Дрюара, який не постраждав при інциденті, "даний теракт ясно показує, що талібам байдуже життя мирних жителів". "Наші ж пріоритети зрозумілі - спочатку зберегти життя мирним громадянам, а потім вступити в бій з бойовиками", - додав він.
Незважаючи на близькість до столиці Афганістану, долина Тагаб вважається за один з оплотів руху "Талібан", бойовики, що знаходяться тут, влаштовують вилазки у напрямі Кабула і нападають на автомобільну і бронетехніку міжнародних сил, що йде з Пакистану.
Нагадаємо, 15 листопада 2009 р. французький контингент спільно з афганською армією розпочав операцію проти талібів в долині Тагаб. Наступ проводиться двома групами - з півночі і з півдня. У операції беруть участь 700 військовослужбовців французької армії і 100 афганських солдатів.