ua en ru

У зоні АТО на Донбасі за добу відбувається від 8 до 20 обстрілів з боку бойовиків, - Турчинов

У зоні АТО на Донбасі за добу відбувається від 8 до 20 обстрілів з боку бойовиків, - Турчинов
Починаючи з 9 грудня, після оголошення режиму припинення вогню, кількість обстрілів "позицій українських військ значно зменшилася".

Починаючи з 9 грудня, після оголошення режиму припинення вогню, кількість обстрілів "позицій українських військ значно зменшилася". Про це заявив сьогодні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час наради з керівництвом Генерального штабу, Нацгвардії і МВС, а також з керівниками військових підрозділів, розташованих у зоні АТО, повідомили у прес-службі РНБО.

"Але, незважаючи на це, провокації з боку російських терористичних угруповань тривають", - сказав Турчинов, додавши, що в середньому відбувається від 8 до 20 обстрілів на день.

Під час наради учасники обговорили оперативну ситуацію, яка склалася в зоні проведення АТО і комплексні питання активізації протидії терористичній загрозі.

"Найбільш складна ситуація і найбільша кількість провокацій відбувається в районі міст Дебальцеве, Щастя і Донецького аеропорту... Водночас українські військові в зоні АТО впевнено тримають свої рубежі, твердо блокуючи будь-які спроби російських терористичних угруповань змінити конфігурацію лінії зіткнення", - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко доручить секретарю РНБО врегулювати питання доставки гуманітарної допомоги на Донбас.