ua en ru

У Житомирській області відкрито транспортну разв'яку загальною вартістю 199 млн грн

На автотрасі Київ-Чоп у Житомирській області відкрито рух на новій багаторівневій транспортнійї розв'язці, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури Україні.

На офіційному відкритті були присутні Президент України Віктор Янукович, Віце-прем'єр міністр-міністр інфраструктури Борис Колесников, голова Укравтодору Володимир Демішкан.
"Будівництво цієї дороги - приклад співпраці з Україною Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, турецьких будівельних компаній, і це ті інвестиції, які підійматимуть рівень економіки нашої держави, змінюють її обличчя на краще", - сказав Глава держави під час церемонії відкриття.
Нова розв'язка не має аналогів в Україні - це перший в Україні об'єкт такого рівня складності. Тут побудовано три шляхопроводи, більше 10 кілометрів основного проїзду та з'їздів, виконано понад півмільйона кубів земляних робіт, облаштовано покриття з щебенево-мастичного асфальтобетону, довговічна розмітка з полімерної стрічки і холодного пластику. З метою забезпечення ефективної експлуатації та безпеки руху за складних погодних умов на розв'язці встановлена дорожня метеостанція
Очікувана інтенсивність руху автомобілів в зоні розв'язки в 2011 - 2026 роках складе 48,7 тис автомобілів на добу. Забезпечити довговічність дорожнього покриття в умовах постійно зростаючої інтенсивності руху покликані сучасні технології і матеріали, які застосовувалися при ремонті автодороги.
Загальна вартість виконаних робіт на розв'язці склала 199,2 млн грн.
Віктор Янукович підкреслив, що цього року в Україні побудовано 1,5 тисячі кілометрів автошляхів - вдвічі більше, ніж у 2010-му. За його словами, наступного року в нашій державі планується побудувати 2 тисячі кілометрів доріг. "Такі темпи треба зберігати на майбутнє",- переконаний Президент.