ua en ru

У Запорізькій обл. на автозаправці стався витік газу

У Запорізькій обл. в м Василівка вчора, 8 червня 2013 р., на автозаправці стався витік газу, в результаті чого був перекритий рух по ділянці траси Харків-Сімферополь. Про це повідомила прес-служба ДержНС у Запорізькій обл.

На автозаправці "Лукойл", яка знаходиться по вулиці Лихачова на 340 км траси Харків-Сімферополь,.о 16:10 при переливанні зрідженого пропанового газу з автозаправника у ємність на заправному комплексі стався витік газу. Витік виник у місці з'єднання між стаціонарною цистерною та заправним терміналом (колонкою).

На момент прибуття підрозділів ДСНС заправний комплекс відключили від електропостачання та евакуювали персонал.

До місця події в терміновому порядку прибув пожежно-рятувальний підрозділ, співробітники міліції та служби газу. Також додатково залучили 5 одиниць аварійно-рятувальної техніки і 25 рятувальників.

"Існувала реальна загроза вибуху газу, який стелився по трасі, і будь-яка іскра з вихлопної труби могла спровокувати вибух. Тому співробітники ДАІ перекрили рух по ділянці траси для запобігання надзвичайної ситуації. Рух автомобільного транспорту здійснювався по об'їзній минаючи місце аварії. Місто від'єднали від електромережі, так як електричний розряд міг спровокувати вибух. В той час співробітники газової служби разом з рятувальниками провели подвірний обхід та за допомогою гучномовців оповістили населення про небезпеку. Вони роз'яснили жителям правила безпеки і заборонили вмикати прилади, які могли б спричинити вибух газу", - йдеться у повідомленні.

О 16:53 співробітники газової заправки ліквідували витік шляхом перекриття фланцевого з'єднання подачі газу до заправної колонки.

Вже о 18:35 відновили рух по трасі Харків-Симферопіль та під'єднали місто до електропостачання.

Загиблих та травмованих немає. Евакуація населення не проводилася. Небезпечна ситуація була ліквідована за 40 хвилин