ua en ru

В.Ющенко заявив, що готовий до проведення повторного аналізу крові на предмет вмісту діоксину

Лідер політичної партії "Наша Україна", Президент України (2005-2010 рр.) Віктор Ющенко заявив, що готовий до проведення повторного аналізу крові на предмет вмісту діоксину. Про це він заявив після допиту в ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.
В.Ющенко підтвердив, що був викликаний до ГПУ по справі з його отруєння і додав, що слідчий його допитував по широкому колу питань, пов'язаних отруєнням. "Прийшов новий генеральний прокурор, змінена слідча група... Я отримав повістку з'явитися як потерпілий і дати покази... Я намагаюся поставити крапку у цій справі", - зазначив він і додав, що йому ставили питання по отруєнню для відновлення подій ще від 2004 р.
"Я заявив, що в мене є на зберіганні одна проба крові зразка 2005 р... Я не розумію мотивів, коли прокуратура у своєму листі і публічно говорила про повторну експертизу. Її бути не може, тому що піддати експертизі кров 2005 р. неможливо. А якщо мова йде про нову експертизу, треба пояснити, що сталося по першій експертизі", - заявив В.Ющенко.
"Я так розумію, що покази дали (екс-перший заступник голови СБУ Володимир) Сацюк, (народний депутат України Давід) Жванія. Прозвучали ті питання, які у попередньому слідстві я не зустрічав", - зауважив лідер "Нашої України".
Говорячи про роль екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у розслідуванні даної кримінальної справи, В.Ющенко зазначив: "Як мені довели цю частину історії, в рамках слідства про отруєння... було призначено оперативне зовнішнє спостереження, яке по закону здійснюється лише за дорученням ГПУ. Але чомусь це спостереження було встановлено за людьми щодо спостереження за якими санкцій прокуратурою не видавалось".
Також він зазначив, що домовився зі слідчим прийти на допит в ГПУ в якості свідка через 10-12 днів.