ua en ru

У Ємені озброєні люди викрали співробітника посольства Ірану

У столиці Ємену м.Сана озброєні люди викрали співробітника іранського посольства, передає Reuters з посиланням на заяву МЗС Ісламської Республіки Іран.

Автомобіль Нур Ахмада Нікбахта був зупинений під час проїзду по південних районах міста. Декілька озброєних осіб змусили дипломата вийти з машини, пересадили в свій автомобіль і відвезли в невідомому напрямку.

Це вже не перший випадок атаки на іноземних громадян в Ємені за останній час. У березні 2012 у м. Аден на півдні країни бойовиками-ісламістами, пов'язаними з "Аль-Кайєдою", був захоплений саудівський дипломат, чия доля досі залишається невідомою.

Уряд Ємену втягнутий в конфлікт відразу з декількома озброєними опозиційними рухами, у тому числі з сепаратистами Південного Ємену і радикальними ісламістами.

Читайте також: В Малі звільнені п'ять викрадених раніше заручників

Крім того, племінні формування також вдаються до захоплення заручників, щоб спонукати владу звільнити представників племені, що знаходяться в ув'язненні або підвищити якість державних послуг. Уряд намагається відновити авторитет, втрачений в ході масових протестів 2011 р., коли був повалений Президент Алі Абдулла Салех.

Бойовики "Аль-Кайєди" звинувачуються в цілому ряді терористичних актів, в ході яких були вбиті не менше 70 військових і співробітників служби безпеки починаючи з 2011 р.