ua en ru

В Ємені в результаті двох авіаударів американських безпілотників знищено сімох ісламістських бойовиків

В Ємені в результаті двох авіаударів американських безпілотників знищено сімох людей, підозрюваних у зв'язках з "Аль-Кайєдою", передає Associated Press.

Інцидент стався в провінції Абьян на півдні країни. Бойовики знаходилися в двох автомобілях, які були підірвані американською авіацією.

Нагадаємо, що 23 травня 2013 р. Президент США Барак Обама заявив, що нанесення авіаударів за допомогою безпілотників доручається Міністерству оборони, в той час як раніше за них відповідало Центральне розвідувальне управління. Крім того, безпілотники будуть залучатися лише для ліквідації тих загроз, які будуть визнані "тривалими і неминучими".

Навесні 2011 р. в країні активізувалися ісламістські бойовики, в тому числі місцевий осередок терористичної мережі "Аль-Кайєда". Для боротьби з ними Президент Ємену Абд-Раббі Мансур Хаді звернувся по допомогу до США. З весни 2011 р. на півдні країни урядові війська Ємену і американські збройні сили намагаються ліквідувати ісламістське підпілля, визнане Вашингтоном однією з основних загроз безпеці країни.

Читайте також: Пакистанський "Талібан" офіційно підтвердив загибель одного зі своїх лідерів в результаті атаки американського безпілотника