ua en ru

Фондові торги в Японії 21 січня закрилися зростанням індексу Nikkei на 0,99%

Фондові торги в Японії закрилися сьогодні упевненим зростанням індексу Nikkei на 0,99% на тлі очікувань від засідання Банку Японії і здешевлення ієни.

Фондові торги в Японії закрилися сьогодні упевненим зростанням індексу Nikkei на 0,99% на тлі очікувань від засідання Банку Японії і здешевлення ієни.

Сьогодні розпочинається дводенне засідання Банку Японії, за підсумками якого стане відоме рішення регулятора за процентною ставкою, а також його бачення економічної ситуації в країні. Інвестори найбільше очікують прогнозу Банку Японії з економічного розвитку та зростання цін на продовольчі товари.

Враховуючи те, що засідання регулятора проходить в період початку корпоративної звітності, експерти очікують значної скупки акцій звітуючих компаній (а значить, зростання ринку), якщо нарада Банку Японії пройде на позитивній ноті.

У трійці лідерів за підсумками сесії 21 січня 2014р. у Токіо знаходяться виробник електроапаратури Alps Electric (+7,7%), машинобудівна корпорація Sumitomo Heavy Industries (+5,9%) і виробник электрокомпонентов Tayo Yuden (+4,1%).

Серед фірм, чиї котирування знизилися сильніше за все, варто виділити автовиробника Mitsubishi Motors (-4,3%), машинобудівну корпорацію Okuma (-3,1%) і виробника напівпровідників Sumco (-2,9%).

Торги по акціях японських автовиробників закрилися різноспрямовано. Акції Nissan Motor подешевшали на 0,1%, ціна паперів Toyota Motor зросла на 1,5%, а ринкова капіталізація Honda Motor знизилася на 0,7%.

За підсумками торгів 21 січня 2014р. індекс Nikkei опустився на 0,99% і склав 15795,96 пункту. Курс долара до ієни виріс по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,38 ієни і склав на закритті фондових торгів 104,56 ієни/дол.