ua en ru

В.Янукович на початку 2011 р. відвідає Венесуелу, - У.Чавес

Президент України Віктор Янукович на початку 2011 р. відвідає столицю Венесуели - Каракас. Про це заявив сьогодні в ході спільної прес-конференції Президент Венесуели Уго Чавес, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами У.Чавеса, до цієї зустрічі відбудеться декілька зустрічей робочих груп делегацій України та Венесуели як у Києві, так і в Каракасі щодо підготовки низки угод, які мають бути укладені в ході візиту В.Януковича до Венесуели. Зокрема, мова йде про угоди в нафтогазовій сфері, промисловості та у сфері військово-технічного співробітництва.
Коментуючи угоди з Україною у нафтогазовій сфері, У.Чавес зазначив, що Венесуела постачатиме нафту до Білорусі обсягом 100 тис. бар. на добу. За його словами це невеликий обсяг, оскільки до КНР, наприклад, постачається близько 1 млн бар., а до США - 1,5 млн бар. на добу. У Венесуелі ж щоденно видобувається 3 млн бар. нафти.
У.Чавес також підтримав точку зору В.Януковича про те, що постачання нафти для Білорусії територією України жодним чином не зашкодить інтересам Росії.
Говорячи про зовнішню політику, У.Чавес заявив, що він виступає за багатополярний світ.
Так, зокрема, звертаючись до В.Януковича він зазначив: "Наші народи були жертвами спочатку двополярного, а потім однополярного світу. На моє переконання, політичний світ має бути багатополярним".