ua en ru

В.Янукович: В найкоротші терміни в Україні має бути створене суспільне радіо та телебачення.

В найкоротші терміни в Україні має бути створене суспільне радіо та телебачення. Про це на засіданні гуманітарної ради при Президентові України заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

«Я хотів би, щоб в Україні якнайшвидше був прийнятий закон про суспільне радіо та телебачення. Це стане суттєвим кроком до збалансованості та об'єктивності ЗМІ», - сказав він.

Говорячи про цензуру в українських ЗМІ, глава держави зазначив: «Україна і надалі забезпечуватиме свободу ЗМІ і підтримуватиме високі стандарти журналістської діяльності. Водночас ми зробимо все, щоб не допустити здійснення тиску, насилля щодо репортерів. Кожен такий випадок матиме відповідне правове завершення».

Нагадаємо, що вчора на засіданні парламентського комітету зі свободи слова одноголосно було ухвалене рішення про звернення до вищих гілок влади стосовно фактів цензури на загальнонаціональних українських телеканалах.

Створення суспільного телебачення на початку своїх повноважень декларував екс-президент України Віктор Ющенко, однак воно не було створене.