ua en ru

В.Янукович: Україна та Венесуела маю намір створити Дорожню карту співпраці двох країн

Президент України Віктор Янукович заявив про домовленість з Президентом Боліварианської Республіки Венесуела Уго Чавесом щодо створення найближчим часом робочої групи, яка напрацює Дорожню карту співпраці двох країн.

Про це глава держави сказав під час українсько-венесуельських переговорів у розширеному складі, повідомляє прес-служба Президента України.

"Пропоную прийняти зараз таке протокольне рішення і доручити нашим урядам негайно розпочати цю роботу", - сказав В.Янукович.

Президент зазначив, що Україна зацікавлена у поглибленні взаємовигідної співпраці з Венесуелою.
"Розцінюю Ваш візит як серйозний сигнал готовності венесуельської сторони інтенсифікувати взаємовигідне двостороннє співробітництво", - відзначив В.Янукович, додавши, що почув від свого венесуельського колеги про "дуже серйозні наміри" щодо співпраці з Україною, які надихають говорити про значні перспективи наших відносин.

В.Янукович також висловив сподівання, що вже найближчим часом в Україні буде відкрито дипломатичне представництво Венесуели.

У свою чергу Президент Венесуели наголосив, що його візит до України є не просто протокольним заходом.

"Це дуже важливий для нас візит. Ми нарешті зустрілися з Україною. І ми хочемо йти далі разом по усіх дорогах, які нам належить пройти", - сказав він, подякувавши за увагу до візиту з боку української влади.
"Ми дуже багато питань уже обговорили", - відзначив У.Чавес.