ua en ru

В.Янукович: Рішення КСУ накладає на мене ще більше зобов'язань перед своїми виборцями

Рішення КСУ накладає на мене ще більше зобов'язань перед своїми виборцями. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в ефірі «Шустер live».
«Я і сьогодні можу сказати, що будь-яке рішення КСУ .... Я б його виконував, тому що це принцип верховенства права. Але сталося так, що прийняв суд рішення скасувати закон № 2222, який був прийнятий в порушення Конституції і фактично повернув Україну в правове поле. У мене багато було на цю тему бесід, в тому числі з Президентом Ющенком свого часу. В.Ющенко подавав свого часу подання до КСУ, але потім він його повернув назад під тиском свого оточення, тому що у нього був великий ризик програти вибори і ці повноваження могли отримати інші кандидати. Так це було чи ні, я не ручуся стверджувати. Тому, дуже важливо для мене, перш за все як для Президента, щоб КСУ керувався принцип верховенства права. І він прийняв це рішення. Воно було не простим, і передбачити яким воно було б, було важко .... Я був готовий до будь-якого рішення, яке б воно не було, я б його виконував, не порушуючи головний принцип », - сказав голова держави.
«Я впевнений в тому, що суспільство завжди будуть об'єднувати загальні правила гри, і якщо будуть працювати закони, і їх будуть виконувати всі ... будь-який громадянин України зобов'язаний виконувати закон. Ми можемо мати свою точку зору. У нас розвиваються принципи демократії, це дуже добре.
Влада - це не щось, знаєте, відчутне. Влада побудована на певних принципах. Той принцип, який закладено в Конституції, він передбачає відповідальність трьох гілок перед суспільством. І кожна гілка влади повинна ефективно працювати, виконувати свою відповідальність перед суспільством ... Президент разом з урядом відповідає за реалізацію законів, ВР несе відповідальність за прийняття цих законів, судова влада стежить за тим, щоб ці закони не порушувались .. коли цей принцип працює ... в країні є порядок. А один з головних принципів, демократичних, це верховенство права, яке базується на захисті прав людини », - зазначив В.Янукович.